zondag 30 juni 2024

Theaterterras: Een Feestelijk Einde van het Cultuurseizoen 23/24


Vandaag werd het cultuurseizoen 23/24 op feestelijke wijze afgesloten met het evenement Theaterterras, georganiseerd door cultuurcentrum De Muze. Het plein van Zolder Luchtfabriek en het marktplein waren omgetoverd tot een bruisend feestparadijs vol met diverse activiteiten die jong en oud wisten te vermaken.

Een Drukbezochte Rommelmarkt
Het evenement begon al vroeg met een uitgebreide rommelmarkt waar maar liefst 100 standhouders hun waren tentoonstelden. De bezoekers konden snuffelen tussen de vele kraampjes en unieke vondsten doen, variƫrend van antiek tot zelfgemaakte kunstwerken. Er was entertainment voor iedereen. Het entertainmentprogramma was veelzijdig en plezant en toverden vele glimlachen op de gezichten. Op verschillende locaties konden de bezoekers genieten van een circustheater dat jong en oud verbaasde met hun spectaculaire acts. Rondtrekkende muziekgroepjes zorgden voor een feestelijke sfeer door hun vrolijke muziek. Ook waren er stand-up comedians die het publiek aan het lachen brachten met hun humor.

Een bijzondere attractie was de zeepbellenmobiel, waar kinderen gefascineerd toekeken hoe gigantische zeepbellen de lucht in zweefden. Daarnaast konden de kinderen zelf actief deelnemen aan laagdrempelige circustechnieken. Ze probeerden met veel enthousiasme borden te draaien op een stokje en hun evenwicht te bewaren op een grote bal.

Voor de volwassen bezoekers was er een groot terras ingericht waar ze konden genieten van een wijntje of een verfrissend drankje. Dit terras bood een uitstekend uitzicht op de verschillende optredens en activiteiten, waardoor men ontspannen kon genieten van alles wat er te zien en te doen was.

Hoewel het bewolkt was, bleef het de hele dag droog, wat bijdroeg aan de feestvreugde. De opkomst was groot, met veel toeschouwers die naar het evenement waren gekomen om na het regenachtig voorjaar eindelijk eens buiten te komen. Theaterterras was een groot succes. Het evenement bood een perfecte mix van marktkraampjes, entertainment en gezelligheid. Zowel kinderen als volwassenen vonden hun gading en gingen voldaan naar huis. Het cultuurcentrum De Muze kan terugkijken op een geslaagde afsluiting van het cultuurseizoen 23/24.
Met veel dan Linda Graulus voor verslag & foto's