woensdag 19 juni 2024

Populair en spectaculair: The Xwift Belgian Truck Grand Prix!


Truckraces zijn al jarenlang een vaste waarde op de kalender van Circuit Zolder. Het FIA Goodyear European Truck Racing Championship is een graag geziene gast. Ook het Dutch Truck Racing Championship is voor de vierde keer van de partij.

MAN’s, IVECO’s en Freightliners doen de tribunes daveren. Dit bijzonder populaire kampioenschap trekt elk jaar in Europa ongeveer 420.000 toeschouwers uit de industrie en daarbuiten. De informele paddocksfeer lokt niet alleen familie en vrienden, maar fungeert bij veel standhouders ook als industriebeurs voor OEM’s, fleetowners, chauffeurs en ‘decision makers’. Ook onze Belcaristen gaan weer aan de slag voor een tweede manche van het Belcar Endurance Championship, het hart van de Belgische racerij.

Het circuit is voor de gelegenheid bovendien helemaal in truckerstijl gehuld. De Internationale Truckshow ontbreekt uiteraard niet. Een buitenkans voor elke chauffeur die trots is op z’n truck en die zijn trekker ook mag tonen met een perfect uitgekiende ’paintjob’, bijgewerkte grills, verchroomde onderdelen. Binnen het domein is een hele zone voorzien voor de deelnemers van de truckshow.
KLIK HIER om de Timing te raadplegen

zaterdag: € 25,00 VVK/ € 35,00 Kassa
zondag: € 25,00 VVK/ € 35,00 Kassa
weekend: € 40,00 VVK/ € 50,00 Kassa
camping mogelijk
VVK tot 21/06/2024 middernacht
Kinderen hebben gratis toegang t.e.m. 12 jaar.
Vanaf 13 jaar hebben zij een toegangsticket nodig.
Dank aan Joseph Bams voor de archieffoto's