zondag 23 juni 2024

Opendeurdag bij de Brandweer Heusden-Zolder

Vandaag vond de jaarlijkse opendeurdag plaats bij de brandweer in Heusden-Zolder en het evenement trok weer heel wat bezoekers aan. De brandweerkazerne was gevuld met geïnteresseerde toeschouwers van alle leeftijden die kwamen kijken naar de indrukwekkende demonstraties en deelnamen aan de activiteiten.

Een van de hoogtepunten van de dag was de reddingsdemonstratie waarbij een slachtoffer van een plat dak werd gehaald met behulp van de brandweerkraan. Het publiek keek ademloos toe hoe brandweermannen de hoogte ingingen met een brancard om het slachtoffer veilig van het dak te halen. Deze demonstratie toonde niet alleen de technische vaardigheden van de brandweerlieden, maar ook hun moed en toewijding.

Daarnaast was er een spectaculaire demonstratie van een backdraft. Hierbij werd eerst de brand afgesloten van zuurstof, waarna het vuur bij het openen van de deur weer uitsloeg. Het was indrukwekkend om te zien hoe krachtig en gevaarlijk een brand kan zijn als deze weer van zuurstof wordt voorzien.

Voor de jongere bezoekers waren er tal van leuke brandweeractiviteiten georganiseerd. Kinderen konden een behendigheidsparcours afleggen, wat hun fysieke vaardigheden en co├Ârdinatie op de proef stelde. Een andere populaire activiteit was het neerspuiten van brandweermannen met een waterflexibel, wat zorgde voor veel lachende gezichten en natte kleren.

Het prachtige weer droeg bij aan de succesvolle opkomst, waardoor er een gezellige en levendige sfeer heerste op het terrein. De opendeurdag was niet alleen informatief en leerzaam, maar ook een geweldige gelegenheid voor de gemeenschap om samen te komen en de belangrijke rol van de brandweer te waarderen.

Al met al was de opendeurdag van de brandweer in Heusden-Zolder een groot succes. Met indrukwekkende demonstraties, leuke activiteiten voor de kinderen en een fantastische opkomst, kunnen de organisatoren tevreden terugkijken op een geslaagde dag.Hartelijk dank aan Linda Graulus en Femke voor verslag en foto's