dinsdag 18 juni 2024

Marathonloper Jos komt zich voorbereiden op onze terril

Na de buien van de voormiddag was er een opklaring, dus tijd om even te gaan wandelen op ons 3-sterrenplekje, de terril. Op een gegeven moment hoorde ik een loper achter mij. Toen hij me voorbijliep, moest ik even slikken... redelijk weer, maar hoe deze man liep deed me al denken aan de zomer.

Dit was Jos, en ik had hem al eerder opgemerkt op onze terril in januari vorig jaar. Nog steeds even sportief bezig als toen, was hij zich aan het voorbereiden op de aankomende marathonwedstrijden. Jos was zijn conditie aan het op peil brengen voor de marathon van 4 juli in Zürich, Zwitserland. Hij vertelde me dat de terril van Zolder de ideale plek is om je voor te bereiden op marathons in de bergen. "Ik kom hier vrij regelmatig trainen," vertelde hij me.

Jos begon op te sommen waar hij dit jaar nog zeker zal gaan lopen: Zürich in Zwitserland, Oostenrijk, het Franse gebergte, en dan waarschijnlijk de zwaarste wedstrijd in de Marokkaanse woestijn: 6 dagen waarvan 5 dagen 250 km lopen, met één rustdag.

De bedoeling gisteren was dat Jos tien keer de terril zou oplopen en afdalen. Dit zou hij nog verder opbouwen tegen 4 juli om in Zürich goed te kunnen presteren.

Toen ik hem vroeg waarom hij al op zijn zomers aan het lopen was, begreep ik hem wel met het volgende antwoord: "Mah meine jung, ik ben bij de ijsberenclub in Deurne (Antwerpen) en koud heb ik niet (als ik lang stilsta wel zulle). smeer me in met een speciale zalf" Wellicht zie je Jos de komende dagen nog trainen op onze terril. Chapeau Jos, ik hoop je nogmaals tegen te komen op de terril.