zaterdag 15 juni 2024

Voorronde Open Belgisch kampioen Speedway


Dank aan Bart Knops voor de mooie foto's
De voorronde Open Belgisch Kampioenschap Speedway mocht vandaag gereden worden in het Helzoldstadion in Heusden-Zolder. Het evenement, dat toegankelijk was voor rijders uit de nationale of rookies klasse, bood de kans om punten te verdienen voor het OBK. De rijder met de meeste punten na de twee wedstrijden in Zolder mag zich Belgisch Kampioen 2024 noemen. Zowel de vrije trainingen als het OBK op zaterdag 15 juni waren GRATIS bij te wonen.

In de A-groep (500cc) namen vier Belgische rijders deel: Johnny Kinable, Joris Theybers, Chari Van Gysel, en Peter Rogiers. Ondanks hun zenuwen aan de start, gaven ze allemaal het beste van zichzelf zodra het startlint omhoog ging. De race kende weinig stof door het milde weer, maar de snelheid was er niet minder om, vooral in de bochten waar geen gas werd teruggenomen.

Daarna was het de beurt aan de B-groep, eveneens 500cc, met de rijders Dax Leppens, Christiane Greere, Jiri Vincent en Gunther Berrevoets.

De winnaars werden bepaald na 10 Heats waarbij de vier rijders met de meeste punten doorgaan naar de finale. In de finale vervallen de gescoorde punten en wordt de winnaar van de A-groep de winnaar van deze ronde van het Open Belgisch Kampioenschap. De winnaar van de B-groep neemt plaats 5 in de tussenstand in.

Punten voor het kampioenschap worden verdeeld onder de eerste 12 rijders van de daguitslag (15-13-11-10-9-7-9-5-4-3-2-1).