donderdag 13 juni 2024

Dries Vanthoor de snelste In Le Mans gisteren en goed voor deelname Hyperpole

Wat een spannende kwalificaties voor de 24 uur van Le Mans! Het is geweldig om te horen dat onze streekgenoten, de broers Dries en Laurens Vanthoor, zulke sterke prestaties neerzetten. Dries Vanthoor, rijdend voor het WRT TEAM bestaande uit Raffaele Marciello en Marco Wittmann & Dries Vanthoor zie de foto in een BMW M Hybrid V8 met wagennummer #15, zette de snelste kwalificatietijd neer met een indrukwekkende ronde van 3:24.465. Ondanks de inspanningen van andere piloten bleef hij bovenaan, mede dankzij een rode vlag situatie veroorzaakt door Kamui Kobayashi’s Toyota die in de grindbak terechtkwam.

Dankzij deze prestatie heeft Dries een plek verzekerd in de Hyperpole, samen met de zeven andere snelste teams van gisteren. Het is extra bijzonder dat zijn broer Laurens Vanthoor ook meedoet, rijdend in de #6 Porsche 963 voor Penske Motorsport, samen met Kévin Estre en André Lotterer.

Daarnaast zien we dat de Ferrari’s #50 en #51, de Cadillac’s #2 en #3, en Team Jota met Porsche #38 zich ook hebben gekwalificeerd voor de Hyperpole. Interessant is dat de Porsche #38 van Team Jota in de Hyperpole terechtkomt door de diskwalificatie van Toyota #7 na de rode vlag situatie.

Dit belooft een spannende race te worden, vooral met de Vanthoor broers die allebei strijden om de beste posities. Veel succes aan beide teams!