vrijdag 21 juni 2024

De kantine van voetbalclub Vrijheid Zolder is gesloopt.

Jaren geleden, toen de club besloot dat er een kantine bij het voetbalveld moest komen, werden de eerste
plannen al snel gesmeed door het toenmalige bestuur. Binnen de kortste keren starten de eerste bouwwerkzaamheden, grotendeels uitgevoerd door vrijwillige medewerkers die dit uit liefde voor de club deze werken verrichten en uitvoerden.

Hoewel het enige tijd duurde, opende de nieuwbouw uiteindelijk haar deuren voor alle supporters en sympathisanten van Vrijheid Zolder. De kantine werd een groot succes; tijdens de rust kon je er een kop koffie of een pintje drinken en met andere supporters napraten over de eerste helft van de wedstrijden of uw menig geven over de gebrachte wedstrijd. De gezellige sfeer trok duizenden bezoekers aan door al die jaren heen '' DE KANTINE VRIJHEID ZOLDER "" was geliefd geworden.

Naast de wedstrijden werden er in de kantine ook communie- en andere feestjes gehouden, maar op speeldagen bleef het de ontmoetingsplaats voor de supporters van Vrijheid Zolder. Trainers bespraken hier hun plannen voor het team, terwijl vrijwilligers ervoor zorgden dat de kleedkamers en andere ruimtes netjes gepoetst en verzorgd waren. De materiaalmeesters zorgden ervoor dat de ballen, netten, truitjes en broeken elke week weer schoon en klaar waren voor de volgende wedstrijd.

Veel buurtbewoners hebben mooie herinneringen aan de kantine en velen hebben er vriendschappen gesloten die misschien nog steeds bestaan. Helaas heeft de kantine van Vrijheid Zolder nu plaats moeten maken voor iets anders, wat in de toekomst zal blijken.