vrijdag 14 juni 2024

CVO De Verdieping en Knauf Academy bundelen krachten voor de toekomst van de bouwsector

Heusden-Zolder – In een tijd waarin de bouwsector kampt met ernstige tekorten aan vakbekwame arbeidskrachten, neemt Heusden-Zolder met CVO De Verdieping een proactieve rol in het opleiden van nieuwe professionals. Het centrum voor volwassenenonderwijs organiseert een brede waaier aan opleidingen die zich richten op knelpuntberoepen in de bouwsector. Deze week gaf Knauf, een toonaangevend bedrijf in de bouwmaterialenindustrie, een gespecialiseerde opleiding aan stukadoors en schilders, een samenwerking die duidelijk zijn vruchten afwerpt.

CVO De Verdieping trekt een divers publiek aan, variërend van mensen uit kansengroepen tot carrièreswitchers en zelfs toekomstige doe-het-zelvers. In een periode waarin de financiële uitdagingen rondom bouwen en verbouwen groter zijn dan ooit, vind je in de Ateliers opleidingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Cursisten krijgen de kans om te werken met de beste materialen en te leren van de experts in het vak. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door samenwerkingen met bedrijven zoals Knauf, die ervoor zorgen dat zowel cursisten als leerkrachten up-to-date blijven met de nieuwste technologieën en technieken.

Tijdens de inspirerende sessies van de Knauf Academy in de Ateliers van CVO De Verdieping, hebben de cursisten waardevolle kennis en ervaring opgedaan. Deze sessies zijn niet alleen een verrijking voor de cursisten, maar ook voor de leerkrachten, die deze kennis integreren in hun lesprogramma’s. Vanaf september zullen deze vernieuwde cursussen nog meer innovatie en expertise bieden aan enthousiaste cursisten.

De samenwerking tussen CVO De Verdieping en Knauf benadrukt het belang van kwaliteitsonderwijs en voortdurende professionele ontwikkeling binnen de bouwsector. Het partnerschap zorgt ervoor dat zowel huidige als toekomstige vakmensen goed voorbereid zijn op de uitdagingen en mogelijkheden die de sector biedt. Voor meer informatie over de opleidingen en samenwerkingen van CVO De Verdieping, kunt u terecht op hun website www.cvodeverdieping.be. Dank aan Simon Baerts & CVO De Verdieping voor info en foto's