woensdag 12 juni 2024

Belgium Baloise Tour: Tijdrijden in Koersel


Gisteren was er de ploegenvoorstelling in Beringen van de Baloise Belgium Tour. Vandaag werd de eerste rit een tijdrit over 12km gereden over grondgebied Koersel. Starten deden ze in de Kruisweg en ging richting Koersel Kapelleke om van daar terug richting de aankomst te rijden in Koersel dorp. Het parcours was wel vlak wat voor sommige renners als een zegen klonk, voor de andere die het liever wat steviger hebben een nadeel. Zoals ik gisteren al aangaf, had ik SEGAERT Alec als topfavoriet aangeduid. Segaert eindigde als vijfde op 13 seconden van de latere winnaar WÆRENSKJOLD Søren. De winnaar van de ZLM koers van afgelopen weekend HERREGODTS Rune eindigde mooi als eerste landgenoot op een derde plaats.

Voor dat de laatste 25 renners aan hun tijdrit begonnen werd de wedstrijd voor een half uur geneutraliseerd. Een toeschouwer had een hartstilstand gekregen en werd ter plaatse gereanimeerd. Om de mensen van de hulpdiensten voldoende tijd te geven om de onfortuinlijke toeschouwer te helpen werd de tijdrit even op onhold gezet. Later vernamen we dat de toeschouwer het heeft gehaald. Nadat dat voorval werd er terug gestart met de tijdrit en moesten sommige kanonnen nog starten. STUYVEN Jasper die een mooie achtste plaats behaalde wetende dat in de witte broodsweken zit. De laatste die aan de tijdrit moest beginnen was VERMEERSCH Gianni die afgelopen zaterdag nog de koers van Dwars door het Hageland had gewonnen is geen tijdrit specialist. Hij focust zich de volgende dagen op zijn kopman PHILIPSEN Jasper om hem aan de winst te helpen.

Morgen staat er rit van Merelbeke naar Knokke-Heist op de agenda. Een rit over 184,2km met aankomst op de wandelaar. De aankomst in Knokke-Heist is een pittige want wie de wandelaar kent is een korte maar venijnige klim naar de aankomstlijn. Wie wordt morgen winnaar, we hebben redelijk wat spurters in deze Belgium Baloise Tour. Wordt het Tim Merlier of Jasper Phillipsen of een Olav Kooij of kan Jasper Stuyven voor de verrassing zorgen.
De uitslag van deze Baloise Belgium Tour kan nagekeken worden op de volgende link