maandag 17 juni 2024

AWV start vandaag met nieuwe spitsstrook aanleg op de E313 tussen Lummen/Hasselt-West.

Vanaf vandaag moeten automobilisten rekening houden met grote verkeershinder op de E313 tussen
Lummen en Hasselt-West, vanwege de start van werkzaamheden door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Deze werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van een nieuwe spitsstrook, bedoeld om de fileproblematiek tijdens de spits aan te pakken. De werkzaamheden zullen duren tot dit najaar.

Tijdens de bouw van de spitsstrook zal het hele wegdek van de E313 richting Luik vervangen worden, bruggen worden aangepast, en portieken met dynamische borden worden geplaatst. Hierdoor zullen er op de E313 in beide richtingen minder of smallere rijstroken beschikbaar zijn.

Vanaf vanochtend is er richting Luik slechts één rijstrook beschikbaar tussen het knooppunt in Lummen en Hasselt-West, waar dat er voorheen twee waren. De afritten van Zolder-Lummen en Hasselt-West blijven wel toegankelijk. Richting Antwerpen zijn er tussen Hasselt-West en Lummen twee versmalde rijstroken beschikbaar.

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt ook voor mogelijke verkeersproblemen op de E314 bij Lummen, omdat het verkeer vanuit Genk of Leuven dat de E313 richting Hasselt op wil, zich zal moeten voegen op de enkele beschikbare rijstrook.

Automobilisten wordt geadviseerd om rekening te houden met langere reistijden en indien mogelijk alternatieve routes te kiezen of het openbaar vervoer te gebruiken. Dank aan AWV voor deze info en foto