zondag 30 juni 2024

6de zomerfietstocht lokte heel wat fietsers naar Kasteel Meylandt


De Fietsersbond Heusden-Zolder organiseerde hun 6de zomerfietstocht, een speciale editie vanwege hun vijfjarig bestaan. De tocht begon om 13u30 bij de trappen van kasteel Meylandt (aan de kant van de vijvers). Vele fietsliefhebbers verzamelden zich om de route van ongeveer 30 km door de gemeente af te leggen. Drie leden van de Fietsersbond hadden deze route zorgvuldig uitgestippeld en gecontroleerd om de veiligheid van de fietsers te waarborgen.

De tocht voerde de deelnemers langs trage wegen en veilige fietspaden, waarbij veiligheid een topprioriteit was. De organisatie zorgde voor begeleiding en seingevers bij de kruispunten. Halverwege de tocht was er een rustpauze ingelast, waar deelnemers konden genieten van een kleine versnapering en iets fris te drinken.

De tocht eindigde rond 17 uur bij kasteel Meylandt, met een afsluitende drink bij de nabijgelegen blokhut. Daar konden deelnemers nog wafeltjes en fietsplaatjes verkrijgen. Het was een geslaagde dag waarin iedereen volop genoot van de mooie route en de gezellige sfeer.
Dank aan Tony Sempels voor deze foto's