vrijdag 3 mei 2024

Weerbericht door Ruben WeytjensVanavond nog kans op onweer. Vannacht perioden met regen. Vrijdag eerst regenachtig, later droog. Frisjes.
Vanavond is er regionaal eerst nog onweer mogelijk. Zeer lokaal kan het ook even hagelen. De gevreesde zeer intense neerslagval lijkt op de meeste plaatsen uit te blijven, al kunnen er regionaal tegen de ochtend nog wel enkele tientallen liters bij elkaar worden gesprokkeld. Vannacht kan het immers langdurig blijven regenen.

Regio Smeermaas, Lanaken wordt er omstreeks 20 uur wel serieuze wateroverlast met ondergelopen straten en kelders gemeld.

Vrijdagochtend zal het in de meeste regio's in Limburg eerst nog regenen. In de loop van de voormiddag verdwijnt de regenzone langzaam maar zeker naar het noorden. Aan de achterzijde blijft het namiddag droog maar vrij fris. Veel meer dan een graad of 15 mogen we niet meer verwachten. Voor die 15°C hebben we dan ook nog de hulp van de zon nodig. Het is voorlopig nog de vraag of deze daarvoor in de loop van de namiddag voldoende ruimte tussen de wolkenvelden krijgt.

Er waait een pittig windje vanuit het zuidwesten. De nacht naar zaterdag verloopt droog. WEERBERICHT voor de volgende dagen