woensdag 1 mei 2024

KWB Heusden-centrum tevoet & fiets naar Scherpenheuvel

01 mei, een datum met een jarenlange traditie voor KWB Heusden-centrum. Maanden op voorhand worden voorbereidingen getroffen om op 01 mei, de Mariamaand naar Scherpenheuvel te gaan. Zo stonden deze morgen om zes uur, zes moedige mannen en één moedige dame op het Boudewijnplein om de 31km aan te vatten naar bedevaartsoord Scherpenheuvel. Ook bij KWB Zolder wordt er ieder jaar naar het bedevaartsoord gewandeld. Om het wat gezelliger te maken sloten nog eens zes wandelaars en een hond bij aan aan de kerk in Genebos.
Om 09uur verzamelden dan nog eens 25 fietsers om de tocht via op een voorhand uitgestippelde fietsroute naar Scherpenheuvel aan te vatten.

Maar, maar maar, De tocht tevoet of met de fiets doen zonder aan de inwendige mens te denken, nee nee, in Schaffen aan de lagere school was een rustplaats waar je werd verwend met boterhammen met spek en ei, een lekkere verse tas koffie of thee en zij die nog wat plaats overhadden konden ook nog een koffiekoek naar binnen wurgen. Eenmaal in Scherpenheuvel aangekomen werd er verzameld aan het Mariahuis waar Diane en Rosita een stil en ingetogen moment hielden rond de Maria maand. Na de Mariaviering was iedereen vrij en hoe iedereen is thuisgeraakt, zal later wel opgehelderd worden met straffe verhalen. Met veel dank aan Joseph Bams voor de info en foto's