donderdag 2 mei 2024

Klimaatsdag van VVSG in ZLDR Mine in het groen.

Vanmorgen rond de klok van 9 uur zag ik uit alle hoeken de people  afzakken naar het mijnterrein voor deel te nemen aan de Klimaatsdag van VVSG. Zo kwam ik ze tegen van het Zolderse Station zo naar het marktplein wandelde, of via allerlei bussen die uit alle richtingen kwamen en dan vele die zelf met de auto kwamen en zo stond het Brancadiershof al snel vol met geparkeerde voertuigen.
Een heel succes vanmorgen want er zakken ongeveer 700 klimaatambtenaren vanuit heel Vlaanderen af naar de mijnsite van Heusden-Zolder voor de klimaatdag van VVSG.
Het is een inspiratie- en netwerkevenement voor iedereen die op lokaal niveau betrokken is bij beleid rond klimaat in de brede zin van het woord. Het biedt Heusden-Zolder meteen de perfecte gelegenheid om haar duurzame initiatieven maar ook sportieve, culturele en erfgoedrijke karakter onder de aandacht te brengen onder het mom van ZLDR Mine in het groen.
Iedereen die op de hoogte wilde zijn omtrent alles wat het milieu aanbelangde kwam vandaag terecht in Watt17, ZLDR en CC muze voor een beurs rondleidingen en voordachten, en vele infostanden die steeds met nieuwsjes tevoorschijn kwamen.
Een van de gastsprekers was gewezen VRT Weerman Frank Deboosere, maar ook bedrijven stuurden hun ingenieurs en tal van politiekers die even kwamen genieten van al dat groene om toch ideeën mee te nemen naar hun partij.
Als hieruit resultaten komen de volgende weken maanden is af te wachten, maar er was genoeg info te horen door al de gastsprekers die allemaal hun klimaatsdoelstellingen overtuigend kwamen toelichten aan het opgekomen publiek. Een prachtige dag in een groene omgeving waar je veel ideeën kon opdoen. Dank aan Frederique Jamart voor deze foto's