donderdag 2 mei 2024

GROEN MARKTPLEIN in Zolder


PRACHTIG als je zo over het marktplein in Zolder wandelt en kan genieten van de vergroende omgeving op het marktplein. Vandaag is er ook de nationale klimaatsdag en de aanwezige personen zullen dus ook kunnen genieten van al dit groen op het maarktplein. 

Met ZLDR Mine in het groen brengen we De Wijers letterlijk en figuurlijk naar onze mijnsite. Het meest opvallende is ongetwijfeld het pop-up bos op het Marktplein, waarvan vrijdag 26 april de opbouw van start mocht gaan en nu volledig klaar is. Specialist Energie & Klimaat Machteld Lambrichts: “In totaal vergroenen we een oppervlakte van ruim 1700 m² over 5 zones, goed voor 12 bomen, 1530 heesters en 500 vaste planten. Uiteraard nodigen we ook onze inwoners uit om een kijkje te nemen, want natuurlijk zijn ook zij van harte welkom!” Het pop-up bos is vrij te bezoeken t.e.m. zondag 5 mei.
” Groen staat overduidelijk centraal tijdens deze eerste dagen van de maand mei. Laten we hopen dat Moeder Natuur de trend volgt en heerlijke zonnige dagen voor ons in petto heeft.