zaterdag 25 mei 2024

Eet- en Cultuur Festijn + straatfeest bij Sultan Ahmet moskee


Het Eet- en Cultureel Festijn + straatfeest georganiseerd door de Sultan Ahmet Moskee op 25 en 26 mei was een groot succes. Op de eerste dag, 25 mei, veranderde het Sint Barbaraplein in Berkenbos in een levendig straatfeest (KERMES). Dit jaar had de organisatie ervoor gekozen om de kraampjes op de middenberm van het plein op te stellen, wat een gezellige sfeer creëerde. Van 11:00 tot 20:00 uur konden bezoekers genieten van een scala aan Turkse lekkernijen en activiteiten.

Het festival bood een breed scala aan culinaire hoogstandjes uit de Turkse keuken. Bezoekers konden genieten van zoetigheden zoals baklava en hartige gerechten zoals kebab, lacmazum, döner, friet, gözleme en börek. De Turkse thee, met zijn diverse smaken, was een favoriet onder de aanwezigen. Een speciale dank ging uit naar de vrouwenwerking van de Sultan Ahmet vereniging, die verantwoordelijk was voor het bereiden van al dit lekkers.

Naast het eten was er ook een uitgebreide markt op het Sint Barbaraplein. Hier konden bezoekers mooie sjaals, kleding en kookpannen kopen.Voor de kinderen waren er springkastelen en een breed aanbod aan ijsjes en snoepjes, wat zorgde voor veel plezier.

De medewerkers van de Sultan Ahmet moskee waren zeer tevreden met de grote opkomst en het diverse publiek dat aanwezig was. Het festijn bood een mooie gelegenheid voor mensen van verschillende culturen om samen te komen en te genieten van Turkse gastvrijheid en cultuur.