zaterdag 4 mei 2024

De laatste rechte lijn …

De weergoden waren vandaag onze partner en zouden geen roet in het eten strooien voor onze lentewandeling over het nagelnieuwe vlonderpad.
Vandaag was de start en aankomst aan de vernieuwde parking Beekbeemden. Het was een gevarieerde wandeling met vandaag toch wel heel veel modderpoelen na de hevige regenval van gisteren, maar dat kon onze motivatie niet onderdrukken, we zijn in de rechte lijn naar het vlonderpad gewandeld en dat willen we nu met argusogen gaan verkennen. Het wandelen in dit moerassig gebied is een heel rustgevend gevoel : de rust, de prachtige natuur, het water, de vele verschillende watervogels … de dikkopjes. puur genieten.

Ondertussen wist onze gids weetjes te vertellen over de voormalige vuilnisbelt en de sluipwegen van Heusden naar Zolder en vise versa. Op een bepaald moment hoorden we een geluid dat sterk op het geluid van een kloppende hamer leek maar al snel was duidelijk dat de specht de ingang van zijn woning aan het vergroten was.

Onze groep , de diehards, koos ervoor om de drassige doorsteek richting Mangelbeekvallei te nemen. Het was dan ook geen witte sneakerwandeling. Samen en met wat behendigheid raakte iedereen, incluis de talrijke viervoeters, aan de oevers van de mangelbeek. Vanaf hier was het gezellig wandelen over de biljartvlakke wandelpaden richting ontbijttafel. Twee medewerkers hadden alles in gereedheid gebracht om ons te voorzien van broodjes en koffiekoeken. We danken dan ook de Directie van De Leerplaneet om onze wandeling hier te mogen ontsluiten. We startten in een opkomende zon voor een wandeling van 8 km met 34 vroege vogels. En weet je wat? We kregen wat we verdienden, mooie strakke stukken, maar ook enkele vettige paadjes . Verslag OYMI Foto's Els L.