woensdag 22 mei 2024

De kansendans, een waargebeurd verhaal over armoede 23 mei in SFC

Iedereen kent het kinderspel de ‘stoelendans’: deelnemers lopen rond een cirkel stoelen. Wanneer de muziek stopt, gaat iedereen zo snel mogelijk zitten. Maar er ontbreekt één stoel. Eén persoon wordt onverbiddelijk aan de kant gezet. Vervolgens begint het spel opnieuw, weer met één stoel minder. Laat dit nu net jouw stoel zijn!

Laat je verrassen door een onbekende wereld achter de gevels in jouw eigen buurt, werkomgeving, vriendenkring. Zet de bril op van mensen die uitgesloten worden. Je krijgt een andere kijk op de samenleving, op armoede en op duurzame oplossingen. Ben je hulpverlener, ken je iemand die in kansarmoede zit of heb je zelf nood aan een luisterend oor, schrijf je dan zeker in voor ons netwerkmoment rond armoede op donderdag 23 mei in het Sint-Franciscuscollege.

Je kan je via de gemeentelijke website inschrijven voor het gratis inleef-theater en praatcafé om 14 uur of 19 uur. Je krijgt een inkijk in het levensverhaal van Caro en de kans om haar te ontmoeten. Om 19 uur is er ook een standenmarkt waar je de partners van Kameleon Huis van het Kind leert kennen.
Info: Team Welzijn – 011 80 80 80