donderdag 18 april 2024

Weerbericht door Ruben Weytjens


Vanavond uitdovende buien. Donderdag grotendeels droog.

Tussen 19 en 21 uur zal de buienactiviteit boven Limburg stilaan uitdoven. Regionaal kan er nog een mooie regenboog verschijnen alvorens de zon kort na half negen achter de horizon verdwijnt. In de loop van de nacht zou de temperatuur dicht in de buurt van het vriespunt kunnen uitkomen indien de opklaringen tijdig breed genoeg worden. Onder wolkenvelden kan het al snel een graad of 3 minder koud worden.

Het zal dus toch wel waken worden voor de sectoren met vorstgevoelige gewassen, zoals de wijnbouw. Momenteel voorzien de meeste modellen tussen 4 en 7 uur donderdagochtend nog een afkoeling van enkele graden doordat de opklaringen dan het breedst worden. Autoruiten zouden zodoende ook een ijslaagje kunnen krijgen, daarvoor hoeft het in de lucht niet te vriezen.

Na de enorme wisselvalligheid van dinsdag en woensdag ziet het er voor donderdag een heel stuk droger uit. In het tweede deel van de namiddag kunnen er enkele lokale buitjes over Limburg trekken maar verder blijft het toch wel droog. Mét ook regelmatig ruimte voor de zon.

Met maxima tussen 11 en lokaal 13°C is het toch nog steeds vrij frisjes. Op een beschut plekje in de zon kan het uiteraard altijd aangenamer aanvoelen, vooral wanneer de zon even wat meer ruimte krijgt.

De wind blijft matig uit het noorden tot noordwesten waaien waardoor het koudegevoel in open vlakte wat wordt aangewakkerd.

In de nacht naar vrijdag blijft er vrij veel wind staan waardoor het niet al te sterk kan afkoelen. De temperatuur blijft dus veilig uit de buurt van het vriespunt.
WEERBERICHT voor de volgende dagen