maandag 29 april 2024

ULBURGSHUIS mocht vanmorgen Mehmet Ustun ontvangen


In het Ulburghshuis te Heusden Zolder was vandaag bij Jac Debruyn, Mehmet USTUN te gast voor een uiteenzetting.
Mehmet was de voorzitter van de moslimexecutieve van Belgie en tevens was hij voorzitter van de Sultan Ahmet moskee in Heusden Zolder. In zijn geboorteland Turkije bestond een 1000jarige traditie van samenleven van verschillende godsdiensten en qua geloof was er onderling geen enkel probleem.
Momenteel en dit is ook zo in Turkije is er een duidelijk gebrek aan geestelijke waardes. Vele mensen willen een mooie baan, een mooi huis, een bijzondere auto en fantastische vacanties. De armoede of ziekte van hun gebuur laat hen totaal onverschillig. Reclame acties voor de armen brengen nog geld op, maar al te vaak horen wij wat dit geld gebeurt. Er is veel geld voor prestige projecten die de rijken rijker maakt, maar steeds mindervoor de armen.. De gevolgen zijn navenant : een gemeenschap zonder oog voor de zwakken en voor de armen.zal vroeg of laat hiervoor een prijs betalen en dit is nu al volop bezig. Zie maar wat er met de katholieke kerk gebeurd is.

De christelijke deugden en de deugden die vermeld staan in de Koran zijn quasi letterlijk dezelfde. Vervolgens gef hij ons het verhaal van de moslimexecutieve.
Een zeer boeiende en concrete uiteenzetting met kennis van zaken gebracht. Dank U Mehmet !!!! Veel dank aan Lambert Reynders voor verslag & foto's