donderdag 11 april 2024

The Özdemirs feat Simon Oslender (D) @ MUZEcafé Heusden ZolderDank aan Niels Panis voor deze schitterende foto's 
Heel wat aanwezigen vanavond tijdens het optreden van The Özdemirs feat Simon Oslender in het MuzeCafé. De sfeer zat meteen goed en al snel werd er hier en daar meegezongen. De pintjes vlogen over de toog en het was super gezellig.
Duke Robillard beschrijft de Özdemirs als volgt:
De Özdemirs zijn een getalenteerde groep blues- en rootsmuzikanten die toevallig ook familie zijn.
Bassist Erkan Özdemir de vader van de andere twee groepsleden, boekt en toert al tientallen jaren met Amerikaanse en Europese blues-, soul- en rootsmuzikanten.

Erkans liefde voor Amerikaanse muziek was zo aanstekelijk dat ook zijn zonen al op jonge leeftijd met de bluesmicrobe besmet raakten.
Kenan Özdemir (gitaar en zang) en Levent Özdemir (drums en zang) zijn op zichzelf al ervaren muzikanten geworden.

Ze hebben uitgebreid getourd en hebben verschillende artiesten ondersteund, zoals Memo Gonzalez, Kirk Fletcher, Sugaray Rayford, Trudy Lynn, Mike Morgan, Tad Robinson en zelfs soulzanger Johnny Rawls.

Als begeleiders hebben ze heel veel ervaring opgedaan, ze hebben geleerd een samenhangende eenheid te zijn door hun eigen shows te spelen, vaak te toeren en met verschillende talentvolle artiesten te spelen.

Hun cd "Introducing The Özdemirs" is een indrukwekkend opnamedebuut met veel afwisseling, groovy ritmes en originele nummers die hun liefde voor blues, soul, funk en zelfs R&B-ballads weerspiegelen. Bovendien geeft een extra vleugje rock and roll The Özdemirs ook een eigentijdse flair.

De kern van de band, Kenan, Levent en Erkan Özdemir, kunnen als trio zeker het publiek een prachtige show bezorgen. Maar voor deze show brengen ze een vierde muzikant, pianist, toetsenist, organist en componist Simon Oslender, een rijzende ster in de Jazz scene, mee.

In 2024 verschijnt "All That Matters", zijn derde album als leider, dit keer met het legendarische team van groove-giganten Steve Gadd en Will Lee, samen met gitarist Bruno Müller en speciale gasten Jakob Manz (sax) en Nils Landgren (trombone).