donderdag 25 april 2024

Start Lokale Partnerschap West Limburg met 130 aanwezigen in de ZLDR Luchtfabriek


Heel wat bedrijvigheid vandaag in de ZLDR Luchtfabriek met start van het Lokaal Partnerschap West-Limburg.Openingswoord was dan ook voor Schepen Isabelle Thielemans (G.O.E.D.) verantwoordelijke voor Lokale economie, laat ons mee helpen om de vele werkzoekende in deze regio (Heusden-Zolder, Beringen, Ham, Tessenderlo, Leopoldsburg, Halen, Herk De Stad & Lummen) de weg naar de arbeidsmarkt terug vinden en dat zij niet struikelen over bepaalde punten maar dat zij snel samen de weg vinden met de deskundigen die aanwezig waren.

Het Lokaal Partnerschap West-Limburg lijkt een veelbelovend initiatief om volwassenen met complexe multiproblematiek te ondersteunen. Het feit dat het project een breed scala aan partners uit de lokale overheid, sociale diensten en maatschappelijke organisaties omvat, wijst op een holistische aanpak. Het streven naar zelfredzaamheid en participatie van de deelnemers is lovenswaardig, en het aanbieden van ondersteuning op verschillende levensdomeinen, zoals huisvesting, opleiding en werk, kan een aanzienlijke impact hebben.

Het is goed om te zien dat het project ook specifiek gericht is op het versterken van het netwerk van de deelnemers en het benutten van hun eigen krachten en talenten. Het feit dat de deelnemer centraal staat en zelf de controle behoudt over het traject, met ondersteuning wanneer nodig, is een belangrijk aspect van empowerment.

Het budget dat is toegewezen aan het project lijkt substantieel en zou de uitvoering van de doelstellingen gedurende de zesjarige periode moeten ondersteunen. Bovendien is de keuze van The Hub als operationele basis strategisch gezien slim, gezien de centrale ligging en faciliteiten die het biedt.

De kick-off van het project lijkt een belangrijke mijlpaal te zijn, waarbij stakeholders en partners bijeenkomen om het project officieel te lanceren en samen te werken aan zijn succes. Het feit dat Isabelle Thielemans, schepen van lokale economie in Heusden-Zolder, het welkomstwoord zal geven, toont het engagement van de lokale overheid bij dit initiatief.

De verstrekte contactgegevens, inclusief de website van het project en het telefoonnummer van Isabelle Thielemans, zijn handig voor degenen die meer informatie willen of betrokken willen raken bij het partnerschap. Over het algemeen lijkt het Lokaal Partnerschap West-Limburg een waardevol initiatief dat een positieve impact kan hebben op de gemeenschap en individuen in West-Limburg.
Met veel dank aan Frederique Jamart voor deze foto's