zaterdag 27 april 2024

DMV Goodyear Racing DaysDit weekend is het circuit van Zolder voor het het Duitse DMV Goodyear Racing Days. Het begon gisteren vrijdag al met de Performance Track Day. Dit houdt in dat de piloten in de diverse klasse kunnen kennis maken met het parcours. Het werd een zeer interessante dag met veel gele vlaggen en Full Course Yellow (FCY) situaties. In de DMV BMW 318ti Cup verwachten een duel tussen Leon Hoffmann en Sebastian Vollak. In de kwalificatie van deze voormiddag was het Sebastian Vollak die de lakens uitdeelde. Ongenaakbaar was Vollak ook in de eerste race van het weekend ondanks de vele gele vlaggen en wagens die van de baan gingen. De eerste bocht na de start werd door meerdere piloten verkeerd ingeschat, belande in de grindbak of schoten zelfs door terug de piste op waar een aanrijding onvermijd was. Bij de DMV BMW Challenge was de pole voor het duo Oehler-Bleekemolen in de M4 GT4 G82. De race van vandaag was voor Julian Jansen die met zijn M4 GT4 F82 te snel was en de eerste zege van de dag pakte.

Bij de DMV Classic Masters werden vandaag de kwalificatie en twee races afgewerkt. Jörg Bernhard was de snelste in de kwalificatie met zijn BMW M3 GTR E36. In de eerste race wist Jörg Bernhard van start tot finish aan de leiding te blijven. Ook in de tweede race van de dag wist Jörg Bernhard te zege naar zich toe te trekken.

DMV NES 500 dan, zij reden de kwalificatie om morgen als eerste het veld te mogen aanvoeren. Het viertal in de BMW M4 GT4 G82 zijn Oelher- Scheider- Glock- Bleekemolen waren de snelste en starten morgen op polepositie. Met Timo Glock hebben ze een piloot met zoveel ervaring dat een weekend zege wel eens zou kunnen vastliggen.

Dan de laatste races van de dag is de Porche Cup Historic Cup. Zij werkte de kwalificatie en twee races vandaag af. In de kwalificatie gind de polopositie naar Albert, Jürgen voor Horn, Klaus en Heinz, Eduard. In de eerste race was het een gevecht tussen Horn, Klaus en Albert Jürgen. Het was Horn Klaus die als eerste over de finish reed. In de tweede race waren de rollen omgekeerd. We kregen een topgevecht tussen de twee Porches 911 (991) GT3 R.

Morgen gaan de races verder en dan mogen we de Nederlanders met hun Porches op het circuit verwachten. Wil je al de uitslagen bekijken klik dan op deze link
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag & foto's