zaterdag 6 april 2024

""De WARMSTE DAG VAN LINDEMAN""


Het bestuur van La Baracca organiseerde een actie ten voordele van "Kom op tegen Kanker".
Dus heel wat publiek voornamelijk van Lindeman zelf kwam deze actie ondersteunen. Dit evenement was gebracht zoals "De Warmste Week" dat te volgen is op de VRT.  Heel de veranda was al snel volgelopen en La Baracca feestzaal was ook snel gevuld met people van de Lindeman dat duidelijk aanwezig was om deze actie te steunen in buurthuis La Baracca waar al de festiviteiten mochten plaatsvinden.
     
Alles mocht starten rond 17 uur in en rond La Baracca. Dit evenement is heel concreet gericht op een eigen en recente kanker-situatie/ervaring die Fran├žois Didden in een boek uitgeschreven heeft. Het boek noemt "Het Verborgen Lijden". Dit boek is recent  (sinds 05 april) verschenen op de markt en werd voorgesteld in de mooie veranda van La Baracca.
Even over de inhoud van het boek.
""HET VERBORGEN LIJDEN ""
Een 150 bladzijde tellende boek, kort samengevat in een beeldpresentatie.
Het is een levensecht gebeurd verhaal geschreven om de vreselijke ziekte KANKER meer toegankelijk te maken. Het verborgen lijden gaat vooral om het lijden dat men meemaakt op familiaal en psychisch vlak als gevolg van "systeem-sputteringen" en het routinematig omgaan met de lijdende mens (het effectieve en dikwijls onzichtbare lijden).

Het boek zal verkocht en uitgegeven worden door vzw Ontmoetingscentrum "La Baracca" tegen de prijs van 20 euro - De opbrengst van het boek zal door de vereniging "La Baracca" integraal gedoneerd worden aan het Kankeronderzoek. Nadien was er een signeersessie en je kon auteur Francois Didden interviewen.

Zo waren er tal van muzikanten uit de wijk Lindeman en ver daarbuiten komen opdageen om deze actie steun te geven op muzikaal vlak. De aanwezigen te vermaken met muzieek en dans, terwijl een bekende plaatselijke DJ alles mooi aan elkaar praatte en zorgde voor de nodige animo.

Verder is er eten en drinken verkrijgbaar tegen gewone, sociale betaalbare prijzen.
Een prachtig moment voor al de aanwezigen tijdens de "" ""De WARMSTE DAG VAN LINDEMAN""
Dank aan Frederique Jamart voor de mooie foto's . Ook dank aan Francois Didden voor zijn foto's