dinsdag 23 april 2024

Carmina Burana - Koor Exsultate in CC Maasmechelen


Optreden van Koor Exsultate in Maasmechelen - De Carmina Burana, een meesterwerk van de componist Carl Orff, ontwaakte in het CC Maasmechelen tot leven (twee avonden) in een glorieuze symfonie van meer dan 200 musici. 

Het was een samenwerking van drie culturele verenigingen die hun krachten bundelden: Cantate, Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Opgrimbie en het Davidsfonds Maasmechelen, welke zijn honderd jaar jubileum vierde. zij werden vergezeld door een uitgelezen gezelschap van koren uit de regio, waaronder Incantatio uit Genk, het Kathedraalkoor uit Hasselt, het Manteliusensemble eveneens uit Hasselt, Amabile uit Pelt en Exsultate uit Heusden-Zolder. Aangevuld met solisten tenor Yves Saelens, coloratuursopraan Jolien De Gendt en bariton Werner Van Mechelen vormden zij een indrukwekkend tableau van vocale en instrumentale virtuositeit.

Het podium was een verzameling van talent, geleid door dirigent Toon Rutten en samen smeedden zij een symfonische eenheid die de zintuigen prikkelde. Het publiek werd zo meegevoerd doorheen het centrale thema van de Carmina Burana, nl. het genieten van elk moment dat geluk oplevert.

Het werden twee avonden waarin muziek en emotie samensmolten tot een onvergetelijke concertervaring. En terwijl het applaus opstreek, werd de echo van de Carmina Burana nog lang gevoeld.Met veel dank aan Niels Panis voor het verslag en de foto's