zaterdag 20 april 2024

BRANDWEERTOCHT 2024


Vanmorgen kwam de drukte opgang aan de brandweerkazerne met de "" BRANDWEERTOCHT 2024"". Het publiek kwam stilaan opdagen vanaf 08 uur voor de plaatselijke fietstochten en wandeling te doen.

Deze Brandweertocht was ten voordele van KOM OP TEGEN KANKER in een organisatie van ""TEAM STJIK TSAK VOLLE BAK "" in samenwerking met "" VRIENDENKRING POST HEUSDEN-ZOLDER "" en hulpverleningspost Zuid-West Limburg.
Een cyclotocht langs Limburgse wegen van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg ten voordele van #1000km Kom op tegen Kanker. Starten doen we vanaf 08 uur.
Nieuw was er vandaag de
* 7km natuurwandeling rond de Brandweerkazerne met vertrek aan de Brandweer in Heusden-Zolder
* 120 km begeleide rit
* 120 km SOLO/GROEP niet begeleid die om 09u00 van start ging.
* 80 km Solo/Groep niet begeleid
* 25 km FAMILIERIT

De organisatie deelde ons mee dat er om en bij de 150 deelnemers zich inschreven voor de grote tocht die naar Leuven reden en dan terug kwamen en zo tussen 13u00 en 13u30 terug in de Brandweerkazerne zouden aankomen. Dit zou ook aan het weer en de snelheid van het peleton liggen. Heel deze koerswedstrijd is onder begeleiding door de federale politie op de motor en wedstrijdwagens en als laatste van deze kolonne de bezemwagen.

Zo kon je ook in de brandweerkazerne terecht voor de sfeer op te snuiven en een pintje drinken, of een braadworst eten en anderen. Gewoon gezellig onder elkaar en kijken wie er vertrekt en aankomt. De opbrengst van heel deze BRANDWEERTOCHT gaat naar KOM OP TEGEN KANKER.
Dank aan Niels Panis voor de mooie foto's