zaterdag 27 april 2024

Belgisch uurrecord bij de masters 50+ van Jeroen Scheerder


Deze middag om 13 uur was dan het startschot voor het Belgisch uurrecord aanval op de piste voor de masters 50+ mannen  en dit stond op naam van Alexis Van Breendam die op 13 september 2019 na een uur fietsen een afstand van 40km & 762meter aflegde. 
Toch Jeroen Scheerder reed vanmiddag ook op de piste een uur lang in de Velodroom en hij wist dit record te verbreken en op zijn naam te schrijven met een afstand van 47km & 114meter. Jeroen verbrak dit record met 6km &352meter. PROFICIAT JEROEN

Jeroen Scheerder is een vooraanstaande figuur op het gebied van sportbeleid en sportsociologie. Als professor aan de KU Leuven leidt hij de Onderzoeksgroep Sport- & Bewegingsbeleid, waarbij hij een belangrijke rol speelt in het bevorderen van onderzoek op het gebied van sport en beweging. Zijn betrokkenheid als promotor-coördinator van het Onderzoeksplatform Sport benadrukt zijn toewijding aan het stimuleren van onderzoek en innovatie op dit gebied.
Als voormalig voorzitter van de European Association for Sociology of Sport heeft Scheerder ook op internationaal niveau een impact gehad. Zijn werk heeft bijgedragen aan het begrip van de sociale aspecten van sport en de rol die sport speelt in de samenleving.

Mijn uurrecordpoging is dus gekoppeld aan fundraising.
Sport voor en door en goed doel Nog een klein kwart te gaan om het beoogde doel te halen
Ook jullie kunnen nog schenkingen|giften geven KLIK HIER lees het en kom alles te weten.
Foto's met dank aan Frederique Jamart