donderdag 11 april 2024

Beleidsmakers aan het werk

Kort
• Van maart 2023 tot februari 2024 werden in Heusden-Zolder 144.863 peuken ingezameld in onze 12 Fresh Tray-peukenzuilen en nadien gerecycleerd. Het lokaal bestuur verlengt het project en plaatst binnenkort ook 3 extra peukenzuilen, aan dienstencentrum De Zandloper en BKO Heusden.
• Ook dit jaar organiseert het lokaal bestuur een zomerschool in augustus. Met een leertraject op maat, gekoppeld aan een creatief spelprogramma, krijgen leerlingen uit het tweede, derde en vierde leerjaar de kans om zich voor te bereiden op de start van het nieuwe schooljaar.

Samenwerking politiezones HEZO en BHT
De gemeenteraad keurt de associatieovereenkomst tussen politiezone Heusden-Zolder en politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo goed. Beide politiezones werken al een tijdje nauw samen. Denk maar aan een gemeenschappelijk interventiebeleid en logistieke samenwerking. Zo verbeteren ze de co√∂rdinatie en kwaliteit van de dienstverlening. De overeenkomst zorgt ervoor dat die samenwerking ook in de toekomst nog verder uitgebreid wordt. De korpschefs maken nu een studie over verdere samenwerkingsmogelijkheden en –domeinen.
Volgende gemeente- & OCMW-raad Donderdag 25 april om 19 uur in de raadzaal.
Info: www.heusden-zolder.be/bekendmakingen