zondag 24 maart 2024

Zware rellen op Lindeman met massale aanwezigheid van de politie


Het provinciaal interventieplan is vanavond afgekondigd na de zware rellen  die op de Lindeman plaatsvonden. Het gaat om mensen van PKK die de Turken kwamen provoceren  door met een aantal wagens over de Koolmijnlaan te rijden met uithangende PKK vlaggen en riepen van alles naar de Turken toe. Er zou volgens ik ter plaatse op beelden gezien heb een Turkse jongen in elkaar geslagen zijn in de buurt van Halstraat en de Exelgaarden. Reden genoeg dat de Turken deze mannen zijn gaan volgen tot op de Lindeman en dan zijn die mannen van Pkk een huis in gevlucht. Kende ze deze mensen dat weet ik niet .

Ondertussen bleef de helikopter van de politie boven Lindeman cirkelen en massaal kwam de politie afgezakt naar de Lindeman Kolderstraat.  De Kolderstraat werd afgezet aan de grote baan, en aan de PP Laan kruispunt met de Halstraat was ook politie aanwezig en je moest afdraaien richting Halstraat. Politie Gingelom, Sint Truiden Regio Hasselt en vele andere waren allemaal op de Lindeman om versterking aan te bieden.
De ambulances stonden klaar en opgesteld op de parking van Ons Huis in afwachting. En de brandweer kwam ook ter plaatse maar had moeilijkheden ter plaatse te komen met al de in het wild geparkeerde auto's die er stonden. Waterkanon van de federale politie kwam ook ter plaatse en de politie gebruikte veel pepperspray.  Toch de grote menigte Turken bleef ter plaatse aan het huis waar de Pkk leden zijn ingevlucht en heel die buurt rond het huis werd  door de politie omsingeld.
Schepen Engin Ozdemir (Vooruit) kwam ter plaatse en probeerde de Turkse mensen te bedaren, hij sprak de mensen aan het rustig te houden net als onze burgemeester die ook ter plaatse was gekomen.