zaterdag 2 maart 2024

Wedstrijdverslag: KBBC Zolder C - Bree Basket B


 Wedstrijd in de 2de provinciale basketbal reeks waarbij de thuisploeg op zoek ging naar een 5de overwinning in dit seizoen. Momenteel staat KBBC Zolder C op een dertiende plaats in de stand, de bezoekers Bree Basket B bezet de achtste plek met 8 overwinningen.

Het eerste quarter kede een evenwichtige start met scores aan beide zeide en dus geen afscheiding: 19-19. In het tweede quarter werd de basket vlot gevonden door de thuisploeg. Dankzij een aantal sterke defensieve stops en welgemikte driepunters werd een eerste kloofje geslagen van 10 punten in het voordeel van KBBC Zolder C: 49-39 aan de rust.

In het derde quarter steekt KBBC Zolder C aan beide kanten van de court nog een tandje bij (defensieve blocks en wel uitgekozen shots) en loopt verder uit tot 73-52.

In het vierde quarter liep de temperatuur soms nog hoog op als gevolg van de stevige intensiteit die beide ploegen in hun spel legde, maar de bezoekers uit Bree konden geen vuist meer maken en de overwinning van KBBC Zolder C kwam op geen enkel moment in gevaar. Met een verdiende 93-68 eindstand werd de overwinning in eigen huis verzekerd.
Dank aan Niels Panis voor verslag & foto's
KBBC Zolder C - Bree Basket B => 93 - 68