woensdag 27 maart 2024

Veilige en duurzame herinrichting Het Bergske


We gaan aan elke school vol voor het STOP-principe: stappen, trappen, openbaar vervoer en dan pas personenwagens. Om een veiligere schoolomgeving te creƫren voor de Daltonschool, richtten we in Zolder-Centrum het plein in Het Bergske opnieuw in. De werken zijn nu afgerond.

Een belangrijke maatregel is de knip op het kruispunt Het Bergske en Dorpshof. Het kruispunt blijft wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Zo scheiden we het schoolverkeer en het doorgaand verkeer en maken we de directe schoolomgeving autoluw. Het Bergske is nu een schoolstraat, waar kinderen veilig naar de schoolpoort kunnen stappen en trappen.

Het vernieuwde plein heeft een duidelijk groen karakter en vormt een klein park voor de buurtbewoners. De groene aanpak zie je ook terug op de parking, waar een deel van de 49 parkeerplaatsen aangelegd werd met grasdallen en waterdoorlatend materiaal.

Deze aanpassingen dragen bij aan een veilige en duurzame schoolomgeving. Team Mobiliteit onderneemt ook in andere schoolomgevingen de nodige stappen zodat fietsers en voetgangers vlotter en veiliger aan de schoolpoort geraken. Je leest meer over het scholenplan op www.heusden-zolder.be/scholenplan.
Info: Team Leefomgeving | Mobiliteit – 011 80 80 80