zaterdag 30 maart 2024

Tweede landstitel voor Hebad


Wat een teleurstelling voor het team, dat de tweede landstitel door het forfait van W&L 1G uit Leuven kon binnenhalen zonder één pluimpje te kloppen.

We hadden het graag anders gezien, en op het terrein beslecht.
Het feit dat we ons voor het derde jaar op rij konden plaatsen voor de finale geeft aan dat het team tot de top van België behoord, zeker in de breedte hebben we een erg goede balans.

Twee weken voor de titelstrijd gaf Iedereen aan er klaar voor te zijn, voltallig naar de finale dus. Maar dan was er plots de blessure van Amber Boonen, en zo zou ook Hebad niet op zijn sterkst kunnen aantreden. Een pluim toch wel voor onze coach, Jan Declercq, die er in de voorrondes steeds voor zorgt dat alle spelers voldoende wedstrijden aantreden om zo het quota voor de Play-off te halen. Het kost ons soms misschien een wedstrijd, maar zorgt er wel voor dat je door het uitvallen van één speler niet in de problemen komt. Onze goed uitgebalanceerde kern zorgt voor een hecht en enthousiast team, dat elkaar alles gunt, en ze durven aan te geven niet top te zijn. Enkel zo is het behalen van een landstitel mogelijk.
We zijn trots met deze tweede titel op rij.
Foto van links naar rechts:
Coach Jan Declercq, Sander Prenen, Lotte Geerts, Pol Biesmans, Mare Van Britsom, Jonah Quintens, Dylan Rosius en Marijn Put Niet op de foto: Amber Boonen en Lieke Van Parijs Dank aan Chris Linders voor deze info en foto