vrijdag 29 maart 2024

Samen op weg naar Pasen…in VKS Pagadder!


    

Voorbije maandag kwam de Paashaas al even piepen om ons te vertellen, dat we de hele week per klas, opdrachten moesten uitvoeren om puzzelstukken te verdienen.
Eerst lukte het ons om een geluiden memory met gevulde eieren te spelen. Op dinsdag werden we uitgedaagd in de turnzaal om een parcours goed af te leggen. Woensdag konden we aan de hand van een plan van de speelplaats, eieren zoeken en tellen.

We namen die dag ook deel aan de actie “Stampen voor vrede”. Door met de voeten te stampen op de grond, lieten we ons horen en riepen we op tot actie om de veiligheid en rechten van elk kind te waarborgen! Je zal ons zeker opmerken in een compilatie filmpje van Ketnet.

Op donderdag maakten we het stil en luisterden we een eerste keer naar het Paasverhaal van Jezus. Vrijdag gingen onze oudste kleuters ook naar de paasviering in de kerk, samen met de kinderen van de lagere school. We ontdekten in elke klas dat we alle puzzelstukken goed bij elkaar verzameld hadden. En dan…puzzelen maar! Al vlug kwamen we te weten waar onze paaseieren dit jaar verstopt lagen. Wat hebben we genoten van deze Goede Week en de lekkere verrassing van de Paashaas.
(verslag Juf. Stephanie, Juf. Laura, Juf. Hilde)