zaterdag 16 maart 2024

""Kunst op The Beer Experience in Heusden-Zolder"" door RAF NULENS

“Met de geur van brandende vette kolen en de mooie klank van een hamer die op het aambeeld ‘ringkingt’, ben ik van kindsbeen af vertrouwd. Mijn grootvader was smid, mijn vader en nonkel waren smeden en zelf heb ik na een opleiding kunstsmid de hamer ook opgenomen. Het gebruiken van hamer, aambeeld en vuur om het stugge metaal (ijzer, staal, rvs, damast en brons) te kneden tot een plastische materie heeft voor mij iets magisch.
Mijn sculpturen zijn soms figuratief, dan weer abstract. Maar bovenal is smeden mijn grootste passie.”
Raf maakte een sculptuur in ijzer. Het weegt 12 kg en heet: ‘Beertasting... it’s a hoppy not a habbit’. Het is een gek mannetje met een hoekje af. “Mensen met een hoekje af zijn het interessantst en durven al eens anders handelen dan van hen verwacht wordt. Zo ook dit vrolijk dansend figuurtje dat duidelijk plezier vindt in het proeven van gerstenat en geniet van de bijhorende convivialiteit”.

The Beer Experience www.thebeerexperience.be
Tickets vind je hier terug KLIK HIER
CC Muze & ZLDR Luchtfabriek Marktplein 3550 Heusden-Zolder