vrijdag 8 maart 2024

Kunst op The Beer Experience in Heusden-Zolder

Op de 3e editie van het bierfestival The Beer Experience in de oude mijngebouwen van Heusden-Zolder (23 en 24 maart 2024), zal ook dit jaar kunst te zien zijn: “The Art Experience”. Niet enkel in het Muzecafé, zoals de voorbije 2 jaar, maar we breiden uit over de hele eventlocatie incl. Zolder Luchtfabriek en CC Muze. Er zullen dus op veel meer plaatsen dan de voorbije jaren verschillende kunstwerken te bewonderen zijn. Een must-see voor de meerwaardezoeker die graag alles ontdekt op het festival.

The Beer Experience heeft na 2 edities een prominente plaats veroverd in het Belgische bierlandschap. Het bierfestival is 2x op rij uitgeroepen tot het Beste Biergebeuren van België tijdens de Beer Awards BADF. En dat komt omdat de bezoeker ondergedompeld wordt in een heuse bierERVARING. Uiteraard is er veel bier te proeven, maar er is meer: de mooie industriële locatie, de brouwers die zelf aanwezig zijn, muziekoptredens op 4 verschillende podia, de foodpairings, beertalks, beercomedy, een workshop en KUNST.
Dank aan ROLLER voor linksstaande foto

The Art Experience

Onder de titel ‘Art Experience’ zullen een 16-tal kunstenaars uit Heusden-Zolder in diverse disciplines hun creaties tonen tijdens het beerevent. Aan de kunstenaars werd gevraagd om een ‘bier gerelateerd’ werk te maken zonder daarbij grenzen of beperkingen naar materiaalgebruik, techniek, dimensie, … aan te geven. Het is aan de kunstenaar om te voelen wat er te voelen valt. Naast de tentoonstellingsruimte op de mezzanine van MUZEcafé zullen de werken ook te ontdekken zijn op de verschillende looproutes in de verschillende eventruimtes. Keuze en plaatsing van de werken ligt in handen van Laila Abdelmalek en Raf Nulens.

In de steigers
De 16-tal deelnemende kunstenaars uit Heusden-Zolder zijn momenteel druk aan de slag om vanuit hun voelen, ideeën, fantasie en creativiteit werken te creëren om de kunstbeleving in The Beer Experience effectief vorm te geven. Hieronder vind je de artiesten en de omschrijving van de kunstwerken.

Hart voor kunst
The Beer Experience heeft altijd al een hart voor kunst gehad. In de aanloop van edities 2022 en 2023 was er telkens een kunstexpo te zien op de mezzanine boven het Muzecafé. Op de eerste editie in 2022 kon je uitvergrote bieretiketten bewonderen. In 2023 werkten we samen met brouwerij Stroom uit Gent en haalden we de kunstwerken die op hun bierblikken afgebeeld staan -in primeur allemaal samen- naar de exporuimte in het Muzecafé.

Vanaf morgen zullen we dagelijks een kunstenaar voorstellen met zijn werk, zodat je al een zicht hebt op de aankomende kunstwerken tijdens THE BEER EXPERIENCE in Heusden-Zolder
cc Muze Marktplein te 3550 H|Z
volg alle info via de website van THE BEER EXPERIENCE