dinsdag 5 maart 2024

Gewonde bever

Zondagavond omstreeks 20 uur bracht WIT (Wildlife Intervention Team) nog een bever vanuit Oud-Heverlee. Het dier was duidelijk gewond, het mankte met een voorpoot en miste alvast één snijtand. Hierdoor dachten we direct aan een verkeerslachtoffer.
Maar na de nodige rust, gingen we deze voormiddag met de bever op consultatie in de dierenkliniek De Aak in Koersel/Beringen. De bever werd verdoofd waardoor deze perfect onderzocht kon worden.
Hierdoor bleek o.a. dat dit dier al geruime tijd geleden een snijtand verloor en het letsel in de mond was mooi genezen. Wat niét mooi genezen was, warende de letsels t.g.v. van bijtwonden door een hond. Deze grote etterende wonden waren dé oorzaak van de verzwakking en de slechte conditie van deze bever.
De pels werd rond de wonden geschoren en de wonden werden gedraineerd. Een goed anderhalf uur later verlieten we de verzorgingskamer. Een straffe antibioticumkuur werd, naast de nodige pijnstilling opgestart. Dank aan Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder voor deze info en foto