zondag 24 maart 2024

FESTA DELLE PALMA op LINDEMAN PALMZONDAG

Naar jaarlijkse traditie was er vandaag ook weer FESTA DELLE PALMA op LINDEMAN PALMZONDAG. Heel Lindeman komt dan naar de OL Vrouwenkerk op de Lindeman om samen Palmzondag te vieren.

Voorzitter Luciano Ferro van A.N.C.R.I. Heusden-Zolder (Dit staat voor Associazione Nazionale Combattenti e Reduci Italiani in BelgiĆ«)  en zijn leden hielden haar traditioneel feest van de VREDE op PALMZONDAG. Zo is er steeds de Italiaanse priester Don Claudio die de viering op Lindeman brengt. En de vaandels van de Italiaanse, Belgische, Poolse Oud Strijders zijn er steeds aanwezig. Met de aanwezigheid van de Italiaanse Burgemeester Nicola Martini uit ERBE samen met een delegatie van de Oudstrijders met vaandel van de partnergemeente en burgemeester Mario Borremans en oudstrijders met vaandel van Heusden-Zolder.  Ook een afvaardiging van oudstrijders met vaandel van de Poolse gemeenschap waren zoals elk jaar aanwezig.En zoals gebruikelijk zullen  onze Italiaanse delegatie een palmtak voor iedereen meenemen naar Italie Erbe.

Na de viering werd een optocht gehouden door de straten van de Lindeman met de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden uit Zolder en de leden & genodigden zo naar het Volkorenplein toe waar nog enkele toespraken werden gehouden en muziek gebracht door de Harmonie.
Een delegatie van A.N.C.R.I. en de burgemeesters hebben nog een kransneerlegging op het graf op het kerkhof in Berkenbos. gedaan en dan hebben zij La Baracca vervoegd voor de verdere feestelijkheden.

Het programma zag er als volgt uit
10u45 samenkomst aan de Kerk van de Lindeman of in La Baracca om samen de naar de viering te gaan
11u00 Mis ter nagedachtenis van de GEVALLENEN in al de oorlogen en op 't werk
11u45 optocht met de Harmonie door de straten van de Lindeman. Volksliederen en Europees volkslied.
12u15 Een delegatie zal een krans neerleggen op het kerkhof van Berkenbos
12u15 Receptie in de harmoniezaal 'De Ware Vrienden', Dorpstraat 78 - 3550 Heusden-Zolder 
13u00 Italiaans middagmaal

Middagmenu
Voorgerecht: Vitello tonnato + bruschette en pizzatjes
Lunch: Lasagne + Tortellini met room en broccoli
Varkensfilet met champignonsaus
Varkensribbetjes met aardappelen en sla
Nagerecht: Tiramisu
Water en wijn aan tafel Geweldige tombola
Foto's met dank aan Linda Graulus verslag van Rudi Coomans