zaterdag 9 maart 2024

FEMINA ETERNA | n.a.v. internationale vrouwendag | MUZE


Foto's met dank aan Niels Panis
Vanavond mocht dan "" FEMINA ETERNA "" doorgaan in cc Muze, zo was al snel de balzaal volzet net als het MuzeCafé en de ZLDR Luchtfabriek. Een prachtige locatie voor het mooiste feestje in de gezelligste sfeer FEMINA ETERNA. We doen dat met een aantal uitzonderlijke artiesten met Limburgse wortels: Eva Put, Ineke Tiolants, Lani Pellegrini, Rahmat Emonds, Sara Gilis, Stien Carlier en het dj-duo Paradoxa. met als opener . Maar  de absolute opener was voor AMAEA | RAHMAT EMONDS We ontdekten Rahmat Emonds via de opleiding aan PXL Music en ze schittert nu aan de zijde van Stef Kamil Carlens. Zij mocht solo de avond openen met bijzondere songs. Soms ingetogen maar steeds boordevol enorme kracht. Ook haar Afrikaanse roots [Ghana] schemeren door in de muziek.

Evawicht 
O
m 19 uur mocht de balzaal het soloproject van Eva Put kennen. In 2022 werd ze bekroond als laureaat van de Nekka Wedstrijd en in 2023 bracht ze haar debuutalbum ‘Passant’ uit. Een unieke mix van Nederlandstalige verhalende muziek, poetryslam en sferisch gezongen melodieën, gebaseerd op ontmoetingen en reflectie.

My Olympus | Sara Gilis in het MuzeCafé
Met de Luxemburgse drummer Jeff Herr verklankt Sara een aantal sterke vrouwen uit de Griekse mythologie zoals Persephone, Artemis en Demeter. My Olympus brengt een ode aan de heldin in elke vrouw, kwetsbaar sterk. Een introspectieve muzikale reis met een flink scheut verbeelding.

Westhinder
In de zwarte zaal mocht dan Westhinder het project van Stien Carlier waarmee ze in 2022 het debuutalbum ‘I’ uitbracht, een ode aan haar moeder Solange die in 2016 overleed. Onder de noemer ‘groove-based electronic pop music’ brengen de vierkoppige band eigen nummers die hoopgevend naar de keel grijpen.

Emmi D'arc
Ineke Tiolants groeide op met de gitaar in de hand en betoverde ons op Pukkelpop als Emmy d’Arc. Geen toeval dat haar naam een ode is aan de onverzettelijke heldin Jeanne d’Arc. Elke keer verrast deze jonge twintiger met haar doorleefde, volle stem en energiek gitaarspel.
22u45 > 23u15 | muzecafé

Lani speelde in de balzaal

Een mix van sappige subs en boeiende melodieën. Aanstekelijke popsongs in een ietwat vies glitterjasje. Het is verslavend en het is fris. Het is suikerzoet én het is bot. Lani Pellegrini knalt met de juiste attitude, live bijgestaan door Hannes Cuyvers, Stijn Konings & Sam Enthoven.

Paradoxa
Het vrolijke en energieke deejayduo Elise Vanhoudt & Helena Dalemans sluit de avond af met een pittige party in het MUZEcafé. 
Het was een prachtige avond met veel fun en vooral de sfeer was zeer goed. Op al de plaatsen waren deze straffe madammen in concert en zij allen gaven het besste van zichzelf. De drank was er in overvloed en je kon er ook lekker eten tijdens Femina Eterna.Zo was er keuze tussen noodles, pasta pesto, gevulde zoete aardappel of couscous.
INTERNATIONALE VROUWENDAG werdt succesvol afgesloten en komt wellicht volgende jaar terug naar cc Muze