zondag 24 maart 2024

Academie uitnodiging Lezing De Panter Praat

De Limburgse directeuren Academies Beeldende Kunsten bundelen wederom hun krachten en connecties voor een boeiende lezing. Dit keer nodigen we Adriaan Raemdonck uit, stichter en nog steeds bezieler van de meest gekende galerie van het land, De Zwarte Panter.

Op de achterflap van zijn onlangs verschenen boek ‘De Panter Praat’ staat volgende:
Hij vertelt over bevrijding en verbinding. Over dromen en de elektriciteit niet kunnen betalen. Over het onzichtbare zichtbaar maken. Over Ensor en Richter, Cox en Bervoets, en al die andere Panters in crime.

Het beroep ‘galerist’ bestond nauwelijks, dus heeft Adriaan het uitgevonden. Hij gaf het vorm en inhoud, en vocht voor de rechten van kunstenaars en verzamelaars. Als voorzitter van de Belgische Moderne en Hedendaagse Kunstgaleries (BUP) en van de Federation of European Art Galleries (FEAGA) inspireerde hij de hele kunstwereld met zijn veldwerk. Adriaan leerde zijn volk exposeren.
Zijn galerie De Zwarte Panter in de Antwerpse binnenstad is de oudste van het land en een levend geheugen van de twintigste-eeuwse schilderkunst. Iedereen is en blijft er welkom.

En hij is dat ook in Limburg!
We ontvangen hem én u graag op maandag 22 april 2024 om 19u00 in de Velinx in Tongeren. Inschrijven en betalen kunnen vanaf 23 januari via deze QR code kan inscannen
€10 incl. consumptie