woensdag 28 februari 2024

The Beer Experience BEERTALKS/TASTINGS

Dank aan Joseph Bams voor deze archief foto's
Metal- beertalk met David Chiaradia
Dat bier met muziek samengaat, weten we allemaal. Thuisbrouwer David Chiaradia (bmodbeer) gaat daar wel heel ver in. Tijdens het brouwen laat hij zich inspireren door de (black) metal die hij op dat moment luistert, de ingrediënten en etiketten worden door de muziek bepaald, het bier is als het ware geïnfuseerd door metalmuziek! Dat wordt zware kost. Oordoppen in en smaakpappillen open want tijdens deze sessie wordt proeven gecombineerd met (black) metal! Een zeer unieke proeverij door een gepassioneerde ziel als je 't ons vraagt..

De Apotheek: een wereld van buitenlandse bieren
Een oude apotheek uit 1880 in Gentbrugge werd omgevormd tot een bierwinkel waar Bart Peirs een enorme variatie aan buitenlandse bieren in een breed scala aan bierstijlen heeft verzameld. Op deze tasting op The Beer Experience verleidt Bart je smaakpapillen en laat je proeven van enkele van de heerlijkste brouwsels ter wereld, inclusief deskundige uitleg over bier en brouwerij. Bieren die je maar zelden kan proeven!

5x Nevel: proeverij van Wild Ales
Aan de beer geek hoeven we Nevel niet meer voor te stellen. De brouwerij uit Nijmegen groeide op enkele jaren tijd uit tot een icoon in Nederland en omstreken. Ze richt zich uitsluitend op wilde gisting, bieren met gist die ze zelf oogsten, afkomstig van natuurlijke bronnen. Nederlands, duurzaam en natuurinclusief. Oprichter Mattias Terspra geeft graag de uitleg over het ontstaan van de brouwerij terwijl we 5 van zijn bieren proeven. Nevel heeft ook een bierstand op het festival, dus als je er niet genoeg van krijgt: er is nog extra bier!

Boerenerf Eylenbosch: hybrides van lambiek en cider/wijnen
Senne Eylenbosch van Boerenerf maakt lambiek, cider en mede. Van boer tot fles. Zijn thuis in Huizingen is een boerderij in beweging, van bioboerderij naar ijssalon en brouwerij. Senne zal ons op een tasting alles leren over minstens 4 van zijn hybrides van lambiek en cider/wijnen. Boerenerf is aan een stevige opmars bezig en verovert stilaan een respectabele plek in de lambiekwereld. Gewoon al om Senne te ontmoeten met al zijn vakkennis is deze tasting echt de moeite waard!

Tasting oude Westvleteren door humorist Dennis Vansant
Een topper in de stand-up-comedy én de bierwereld. Dennis Vansant is journalist, opende voor brouwerij Mikkeller een lambiekcafé in Kopenhagen en begon daar later zelf café "1420" in de hippe buurt Nørrebro. Nu is hij weer in België, praat comedy-avonden aan elkaar als MC en heeft een bierkelder om U tegen te zeggen. Op The Beer Experience laat hij ons proeven van een schaars goed: 4 Westvleteren 12 van de jaargangen 1989, 2001, 2004 en 2011 (5cl/per bier/pp). Uniek om deze bieren vergelijkend naast elkaar te kunnen zetten.

The Beer Experience www.thebeerexperience.be
Tickets vind je hier terug KLIK HIER
CC Muze & ZLDR Luchtfabriek Marktplein 3550 Heusden-Zolder