zondag 25 februari 2024

Gebouwen St.Jozef winkel gesloopt voor 17 nieuwe energiezuinige appartementen


De gebouwen van winkel St. Jozef zijn ondertussen gesloopt dit juist op de grens met Houthalen-Helchteren. Hier zullen in de loop van de volgende maanden 17 energiezuinige appartementen verschijnen onder de naam RESIDENTIE "" MIJNZICHT "".

St. Jozef zelf werd destijds in 1962 opgericht en de winkel zelf mocht de viering "" 50 jaar nog kennen in 2012. De winkelt werdt volledig veranderd en men is meer de landelijke toer opgegaan. Nadien kwam er een totale uitverkoop wegens stopzetting van de zaak. Alles werdt ontruimd en sinds een week of 3 is de start van de sloop begonnen.
St. Jozef was heinde en ver gekend, verkocht destijds enorm veel keukentoestellen gaande van de kleinere mixers, koffiezet, broodroosters en andere, maar ook frigo's, diepvriezers, strijkplanken enzo veel meer.
Zo kon je er ook terecht voor meubels, bedden, matrassen en andere zaken. Van decoratie, verlichting, eigen creaties tot thuiskomen in charme van het landelijke wonen.
De verkoopsprijzen waren scherp en als het quesem geweest was op de koolmijn zag je dan ook weer veel mensen die naar St. Jozef trokken om hun aankopen te  doen.
Toch de allerlaatste jaren van het bestaan van St. Jozef kwam er minder volk naar de zaak die ooit zo poulaire was onder de bevolking van Heusden-Zolder en omstreken.
Er zullen dus 17 energiezuinige appartementen komen