maandag 12 februari 2024

Sint Janskapel begint weer te schitteren


Aan de Sint Janskapel in hartje Heusden gaan de werken goed vooruit, bekijk nu het daktorentje eens dat volledig nieuwe natuurleien kreeg aangemeten en daaronder werd het houtwerk volledig vernieuwd, zal nog wel een verflaag nadien krijgen. Dan het dak zelf werden alle leien verwijderd net als het houtwerk en dan werd een nieuwe houtconstructie geplaatst en de natuurleien zijn ook geplaatst met nieuwe zinken hanggoten en afvoerbuizen.

Verder is  het houtwerk van de ramen geschuurd en 1 raam kreeg al een nieuwe kleur. De andere ramen zullen nog de nodige bewerkingen ondergaan net als de deur die een nieuwe verflaag zal krijgen net als de ramen. Verder zal aan de binnenkant de muurbepleistering bijgewerkt worden met de nodige schilderswerken die aangebracht worden.

Ook de omgeving zal van uiterlijk veranderen, zo zal samen met de gemeente Heusden-Zolder en de buurtbewoners een rolstoelvriendelijke toegang aangelegd worden naar de kapel. Zo zal de zandweg aangepakt worden door er een stevige en duurzame constructie er te plaatsen en zo zal niemand er een  gelegenheid moeten missen van buurtfeestje tot 1mei viering aan de kapel.