vrijdag 9 februari 2024

CBOS Noord Mutsenparade


Vandaag vond in CBOS Noord de Mutsenparade van het Pl 1.0 en voor de inplaatsstelling van de nieuwe Korpskorporaal van CBOS Noord plaats.

De plechtigheid ging door in het Kwartier GenMaj Libbrecht, Koningin Elisabethlaan z/n, 3970 Leopoldsburg. Een delegatie van het Verbroederingscomité Heusden Zolder was aanwezig bij de uitreiking van de mutsen aan de rekruten, die hun basisopleiding in het CBOS Noord vandaag afsloten. Maandag zullen ze hun definitieve eenheid vervoegen waar ze verder aan hun opleiding tot volwaardig militair zullen afmaken.

De korpscommandant LtKol. V/h Vlw Bart Grieten dankte in zijn toespraak Korpskorporaal 1CC Alain De Wilde voor zijn jarenlange inzet als voorbeeldig militair in al zijn aspecten. Korpskorporaal 1CC Koen Peeters werd officieel in plaats gesteld en kreeg zijn insigne opgespeld door zijn voorganger die nu met pensioen mag. De feestelijke parade werd afgesloten met de hymne Belgisch volkslied. Familie en genodigden werd een receptie aangeboden waar de partners letterlijk in de bloemetjes werden gezet door AdjtMaj Dirk Creemers RSM CBOS Noord.
(Foto’s Peter Jaenen) CBOS Noord Leopoldsburgmet ook dank aan Michel Oyen