woensdag 14 februari 2024

Bierfestival The Beer Experience wint opnieuw GOUD op de BeerAwards #BADF23

Vandaag 13 februari 2024 zijn de BeerAwards #BADF23 uitgereikt.
The Beer Experience behaalde voor het 2e jaar op rij GOUD in de categorie Biergebeuren van het jaar 2023. The Beer Experience is een bierfestival met veel "extra's": zoals live muziekoptredens, foodpairings, tastings, live podcast, biercomedy en kunst en dat allemaal op een prachtige locatie. Het festival vond in 2023 voor de 2e keer plaats in de mooie oude mijngebouwen van Heusden-Zolder en CC Muze.

In december kon heel online Vlaanderen en de rest van de wereld stemmen op meer dan 20 categorieën van de #BADF. De categorieën gaan van favoriete bieren in verschillende stijlen tot biermedia, biergebeuren, bierhandel, bierrestaurant, brouwerij, nieuwkomer,... De wedstrijd bereikte deze keer een record aantal stemmen met 53.249. Meer dan 10.000 meer dan het vorige record van vorig jaar.

The Beer Experience: nieuwkomer in 2022
Een groepje van 7 biervrienden en foodies lanceerde in 2022 voor het eerst een bierfestival in de prachtige gebouwen van de steenkoolmijnen in Zolder. Met de steun van de gemeente Heusden-Zolder en de mensen van CC De Muze werd ZLDR Luchtfabriek en CC De Muze werd het op 2 jaar tijd een niet te missen bierevent, zowel voor gewone bierliefhebbers als voor de gepassioneerde beergeek. Het viel meteen 2x in de prijzen als Beste Beerevent op de BeerAwards in 2022 en 2023. Het festival vindt elk jaar plaats in maart en trekt 3000 bezoekers op 2 dagen. De editie van 2024 is op 23 en 24 maart.

Ook vrienden van The Beer Experience vielen in de prijzen
Brouwerij de Hophemel uit Hasselt, die ook dit jaar aanwezig is met een bierstand én een foodpairing op The Beer Experience is Beste Brouwer én Beste Biercafé van het jaar 2023.
De Gebrande Winning werd Beste Bierrestaurant van het jaar 2023. Kok Raf Sainte geeft ook op The Beer Experience 2024 een mooie foodpairing op zaterdag. Restaurant Taratata werd 3e in dezelfde categorie.
Beers from Limburg en Beer Diary Today werden Beste Online Biermedia.

The Beer Experience 2024
Ook dit jaar, op 23 en 24 maart zal The Beer Experience plaatsvinden op dezelfde locatie. Alle info en tickets vind je hier: https://www.thebeerexperience.be/
Nieuw dit jaar:
Er is bier-comedy en de workshop biercocktails maken.
De winnaar van de Brouwcompetitie van Brouwland schenkt er voor het eerst het winnende bier "Sonnig Swert" aan een eigen stand. Je kan een VIP-arrangement beleven met gerechten van het gerenommeerde bierrestaurant Taratata in Hasselt met chef kok Tom Bollen. Het festival zal voor het eerst zijn eigen festivalbier schenken, speciaal voor het festival gebrouwen door brouwerij Les Intenables (FR). Het zal een IPA zijn met de naam Hop Miner (genoemd naar het mijnverleden van de locatie). Er zijn busdiensten ingelegd vanuit alle windstreken van Vlaanderen. 

#BADF

De Beer Awards Digital Festival of #BADF wordt sinds 2012 jaarlijks georganiseerd (niet in 2020 wegens de coronapandemie). Iedereen kan via de website online stemmen op meerdere categorieën. Het unieke en democratische aan het concept is dat iedereen zelf nominaties kan geven in de verschillende categorieën.