zaterdag 10 februari 2024

100 jaar Ferm Bolderberg.


24 februari 1924 wordt Ferm Bolderberg geboren onder de naam Boerinnenbond Bolderberg. De eerste voorzitster werd Cecile Wouters. Een vrouwelijke secretaris was toen nog niet kandidaat en daarom dat meester Moors, de enige leraar in Bolderberg deze taak op zich nam. De bedoeling van het oprichten van deze vrouwenvereniging was ‘iets bijleren. Men begon met 3 bijeenkomsten per jaar, een boerinnenfeest met koffie en vlaai en een Gouwfeest dat doorging in Zutendaal in een weide.

Deze grote start in 1924 werd vandaag gevierd in de Witte Zaal in Bolderberg. Bij binnenkomst was er een verwelkoming door het bestuur van Ferm Bolderberg. Op de achtergrond klonk een super vrouwelijk muzikaal intermezzo van Olivia Thijssen uit Diepenbeek. Nadat de zaal gezellig gevuld was kwam het officiƫle gedeelte met toespraken van Voorzitster Rita De Boeck, Schepen Marleen Hoydonckx en Burgemeester Borremans. Je kon na het officiƫle gedeelte de creatieve tentoonstelling bekijken en er was een verjaardagstaart en koffie en lekkere hapjes die verzorgd werden door Wendy Gilis van Jumptojump, die ook lid is van Ferm Bolderberg. Het was er gezelligheid troef!
En het gemeentebestuur van Heusden-Zolder gaf een verjaardagscadeau in de vorm van een cheque van 400 euro aan Ferm Bolderberg. Met veel dank aan Linda Graulus voor verslag & foto's