donderdag 11 januari 2024

Wandelen over Dorpsradenpad, Maalbeekpad in de MangelbeekvalleiDe fietsersbond zet een nieuwe trage weg in de kijker, ditmaal brengen zij drie trage wegen in beeld, twee zijn voorzien van een naamplaatje en 1 naamloos pad. Volgende komen aan bod:
•     Dorpsradenpad: 537 meter
•     Maalbeekpad: 1190 meter
•     Naamloze trage weg: 522 meter
Deze paden vormen een mooie en handige verbinding tussen Meylandtlaan en Kerkebosstraat/Ernest Claeslaan in Zolder over een afstand van 2249 meter.
De naamloze trage weg start aan de Meylandtlaan vlakbij de Sint-Annakapel (Sint-Annastraat). Dit is een naamloze trage weg die een oude poort passeert en uitkomt op de asfaltweg aan Kasteel Meylandt.
Het dorpsradenpad start aan de blokhut Meylandtvissers en werd op 18 oktober 2015 als eerste “Stille” of “Trage” weg officieel ingehuldigd. Dit was een dankbetuiging voor het vele werk dat de 7 dorpsraden besteed hadden aan het trage wegen-project. Het Maalbeekpad is een pad langs de Mangelbeek en werd onlangs aangelegd in een natuurlijke semi-verharding, het resultaat is een mooi breed en vlak pad dat ook na een stevige regenbui droog blijft.
Het dorpsradenpad is breed en goed berijdbaar maar de aanhoudende regen van de voorbije weken heeft het pad plaatselijk modderig en glad gemaakt. Meer info, foto’s en een video van deze trage wegen vind u hier terug. Veel dank aan Robin Put voor het mooie verslag & foto's voor FIETSERBOND H|Z