vrijdag 12 januari 2024

Persbericht PZ H/Z Jonge bestuurder speelt voertuig kwijt na verwittigingen

Deze morgen heeft onze recherchedienst een voertuig kunnen klemrijden dat op de Meylandtlaan zeer agressief en onverantwoord rijgedrag vertoonde. Meermaals zigagde het voertuig om in te halen en overschreed de auto de witte volle lijn . De bestuurder bracht zo zichzelf maar ook anderen in gevaar. Toen de blauwe zwaailichten van het anonieme voertuig aangingen, trachtte de bestuurder nog te vluchten maar dat lukte niet door de drukte van de ochtendspits.

De verkeersploeg werd erbij geroepen en kon de boorddocumenten de papieren van de bestuurder controleren. De auto draagt Duitse nummerplaten en is eigendom van een verhuurfirma, met een vertegenwoordiger uit Houthalen. De man van 22j uit HZ kon slechts een voorlopig rijbewijs voorleggen waarbij hij verplicht een begeleider bij zich moet hebben, wat nu niet het geval was. Bijkomend waren er nog twee passagiers in de auto.

Eerder deze week was hetzelfde voertuig al gecontroleerd wegens gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag. De bestuurder was dezelfde jongeman als vandaag. De magistraat besliste toen om het voertuig niet te takelen en terug te geven aan de verhuurmaatschappij gezien er mogelijk twijfel was of zij op de hoogte waren of de bestuurder wel een geldig rijbewijs had. De agent van de controle heeft de eigenaar toen persoonlijk op de hoogte gebracht het voertuig niet te verhuren aan deze bestuurder.

Vandaag bleek dat de verwittiging van parket en politie in de wind zijn geslagen. Hierop besliste de magistraat om het voertuig te immobiliseren en tegen de verhuurder ook proces-verbaal op te stellen.