vrijdag 12 januari 2024

OKRA nieuwjaarfeest 2024

 Deze namiddag vierde OKRA Heusden in het Kuipershof hun nieuwjaarsfeest. Bijzonder aan dit feest was dat het zangkoor Singhet Scone precies dit jaar 35 jaar bestaat. Singhet Scone is een seniorenkoor van OKRA Heusden. Het is opgericht door Mia Biesmans , Jozef Balette, Dirigent Marie Louise Poelmans, José Cox en Riek Broeren op 15 februari 1989. Later op dat jaar vervoegden zich nog enkele zanger het koor. Zo Kwam er een 4 stemmig seniorenkoor tot stand. Het was alom gekend en werd tot ver buiten Limburg gevraagd. Guido Leenders zorgt zorgt nu nog altijd voor de perfecte en mooie muzikale begeleiding.

Maurice Mues voorzitter van OKRA had zijn speech goed voorbereid waarvan akte;
"Vandaag mag ik jullie van harte welkom heten op onze nieuwjaarsreceptie.
We zijn weer met velen samen, ook 2024 wordt een feestjaar.
Helaas zijn vrienden, collega’s en geliefden van ons heen gegaan, denken wij daar er ook even aan. Het leven staat niet stil en is onvoorspelbaar.
2023, was niet zo fraai, felle branden, vulkaanuitbarsting, aardbevingen, onlangs nog een tsunami, en na de hittegolven kwam de regen ons overweldigen. Het weer van nu is hopeloos te laat, Het is bijna Pasen.
De natuur is boos, wij huren ons plekje hier, maar vernielen oh zoveel.
Kortom het was een …. Jaar om snel te vergeten, maar dat mensen elkaar vermoorden en gebouwen kapot werpen met bommen overal op deze aardbol, we horen en zien niets anders, mannen, vrouwen, kinderen die pas beginnen te leven, het is en ziet er niet goed uit.

Laat ons hopen dat 2024 voor iedereen een vredevol jaar mag zijn en dat men met elkaar kan samen leven als gelukkige mensen. Ze hebben daar zelfs dit jaar een dag extra voor uitgetrokken eind februari, dus ga ervoor."

KBG wordt OKRA en blaast 60 kaarsjes uit.
Er is een hele weg afgelegd de voorbije jaren. Na de bevrijding in 1945 waren er voor gepensioneerden weinig voorzieningen. De pensioenwetgeving vertoonde grote tekortkomingen. De sociale bescherming van senioren en gepensioneerden liet danig te wensen over en ook op het vlak van vrijetijdsbesteding hadden ouderen weinig mogelijkheden. Vanuit de christelijke arbeidersbeweging groeide stilaan het besef dat het middenveld ook voor deze steeds groeiende bevolkingsgroep, een sociaal-culturele werking moest uitbouwen. In de schoot van de Christelijke Mutualiteit (CM) werd in 1945 te Gent de eerste seniorenwerking uitgebouwd. De basis voor de Katholieke Bond van Gepensioneerden was gelegd. Al snel ontstonden ook in andere steden en gemeenten lokale groepen en kende de KBG een explosieve groei in Vlaanderen. Ook bij CM Limburg werd KBG Limburg geboren. Dit was begin 1954 en al snel werd in Paal de eerste plaatselijke vereniging opgericht, gevolgd door Neerpelt en Heusden sloot de rij dat jaar op 1 december.

Lees het hele verhaal
Het volledige programma van OKRA Heusden
2024 is een feestjaar
12 januari ’24 Nieuwjaarsreceptie met Singhet Scone
26 januari Ich môt just niks ’t Heusdens Volkteater 20u
55ste productie 1968 – 2024
14 februari Aswoensdag (Valentijn)
29 februari Schrikkeldag 2024
15 maart Bio huishoudproducten MASTA gratis
31 maart Pasen
1 april Paasmaandag
26 april Lentefeest 14u
9 mei O. H. Hemelvaart
16 ? mei Mariaviering in Basiliek Tongeren
19 mei Pinksteren
9 juni Nationale, Regionale en Europese verkiezingen

Juni Daguitstap
Meerdaagse reis
13 oktober Lokale en provinciale verkiezingen
24 oktober Jubileumfeest Kuipershof om 12u
25 oktober H Mis 70 jaar OKRA St Willibrorduskerk 17.30u

We hebben ook nog twee kien avonden (bingo)
Optreden van een zanger of zangeres CC Muze Seniorenraad

Filmen? CC Roxy Koersel
Info namiddagen
Als alles definitief is krijgen jullie ook het jaarprogramma een van de volgende maanden .
KLIK HIER en lees het document hoe het begon
Dank aan Maurice Mues voor de teksten en Joseph Bams voor de foto's