vrijdag 26 januari 2024

Night of the Locals 2024

Een jaarlijks, traditioneel rockfestival, wat eigenlijk nooit echt uit zijn voegen wilde groeien. De kans geven aan jonge plaatselijke muzikanten, om ook eens op een groot podium op te duiken. En misschien wel, ontdekt te worden. Dat, als enige bedoeling, zonder sterallures er op na te houden. Een gezonde vzw, die dankzij hun plaatselijke muzikanten en sponsors, het beste van zichzelf geven. Tegenwoordig samengesmolten i.s.m 3 plaatselijke cafés. Om zoveel mogelijk lokale artiesten te bereiken. Volgend weekend, is het weer zover!
In 2023 vierden ze hun 25 jarig bestaan als vzw. Door de Coronajaren, is 2024 effectief hun 25e uitgave! Een jubileum waar ze willen mee uitpakken. Jaarlijks, met iets nieuws.

Dit jaar zal er een super professionele presentatie zijn met Katelijne Crommen en Dirk Reynders. Een top presentatieteam wat niet zal gaan vervelen tijdens de tussendoortjes.

Met welke muzikale vrienden Rocco en Arturo in deze editie weer gaan afkomen… is nog maar de vraag. Vorig jaar waren het ‘The Sore Losers’ die bijna voltallig waren, en voor schitterende gitaarsolo’s zorgden. De kweekvijver van Rocco Dituri is echter zo groot, dat hij opnieuw voor Cedric Maes zou kiezen. Nu ook presentator op WILLY en gestopt met roken. Heel benieuwd of zijn gitaar anders gaat klinken. Met ‘El Guapo’… en hun stuntteam, was roken en smoren héél normaal!

Eén ding is zeker. Veel inwoners van Heusden-Zolder, beseffen NIET! Hoeveel talent er al op dat podium van The Night of the Locals gestaan heeft, in die voorbije 24 uitgevoerde jaren. De helpende handen jaarlijks, om dit te verwezenlijken, blijven werken. In samenwerking met het Gemeentebestuur en tal van sponsors, die dit jaar extra vertroeteld werden. Maar dé verrassing zou wel eens van The Locals zelf kunnen komen dit jaar, tijdens hun performance.

Reden genoeg voor de muziekliefhebbers, om niks van dit festival te missen. Van Goose Blues Five tot Living Room. TrashHead die de Locals vooraf gaan met Peter Bilterest . En Rocco & Friends als afsluiter.

Dan, hebben we de buik weer vol voor een jaar! Waarin we nooit meer spreken over edities of corona-jaren. Volgend jaar, is het gewoon de 26e editie van THE NIGHT OF THE LOCALS!
Nu Zaterdag op het Heldenplein is alvast een denderende 25 uitgave. BE THERE! (TS)