vrijdag 26 januari 2024

Jo De Rijck "" Vlaming verovert Las Vegas """


Voor de 3de keer op rij wint Jo De Rijck de grootste goochelshow op de Amerikaanse TV: ‘Penn & Teller Fool Us’.
Penn & Teller zijn wereldwijd het bekendste illusionistenduo. In hun eigen TV show nodigen ze goochelaars uit van over heel de wereld met maar 1 doel: toon ons een truc die we zelf niet kunnen verklaren. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Meermaals zijn er afleveringen waarin helemaal niemand erin slaagt hun te foolen.

Dat is buiten Jo De Rijck gerekend. Hij slaagde erin, als een van de enige ooit, om voor de 3de maal op rij deze TV show te winnen! De prijs? Een optreden met Penn & Teller in het Rio hotel van Las Vegas voor meer dan 1000 toeschouwers. “Iets waar ik nu al enorm naar uitkijk”, aldus Jo.

Hij is niet aan zijn proefstuk toe. Bij zijn eerste deelname won hij de show met een kip die gedachten kan lezen, kip Curry. Dezelfde kip die hem bij Belgium's Got talent naar de finales bracht. Vorig jaar had hij een act met een boa constrictor en dit jaar met... een hamster!

“Een echte getrainde hamster die gedachten kan lezen. Ik heb er meer dan een jaar hard aan gewerkt”, aldus Jo. “Het trainen van de hamster en uitwerken van de act was heel intensief. Maar vooral het bedenken van unieke magie die nooit eerder is vertoond en waarbij ook goochelaars geen idee hebben hoe het werkt. Er zijn 10-tallen versies van de act geweest, tot op de dag van opnames heb ik eraan gesleuteld en verbeterd.”

Op de dag van opname kreeg Jo De Rijck nog een extra verassing, de host van de show bleek dit jaar Brooke Burns te zijn, zij speelde Jessie Owens in Baywatch. "Heel bizzar om samen te werken met je teenage crush", aldus Jo.

Smokkel
De grootste uitdaging van zijn afgelopen 3 deelnames in Vegas? De dieren van BelgiĆ« naar Vegas krijgen en ook weer terug... Er is geen standaardoplossing voor, met de kip moest ik per auto van Vegas naar Los Angeles rijden op de terugweg en aan de staatsovergang stond 1 groot bord van wat je niet mocht vervoeren: ‘no poultry’... Geen kippen dus! Ik heb toen met een ei in mijn broek gezeten. Gelukkig werd mijn auto niet uitgepikt voor controle en was het verder een vlekkeloze reis.”

Dierentuin
“Intussen is het bij mij thuis een kleine dierentuin, in de tuin zit Curry samen met andere kippen, in huis zit zowel de slang als de hamster. We hebben ook nog een ander huisdier, maar daar wil ik nog niets over zeggen want ik kreeg een uitnodiging om een 4de maal deel te nemen. Ik broed op een nieuw idee met een dier dat nog nooit eerder getraind is.”

Passie voor dieren
“Het is geen toeval dat ik telkens met een dier opdraaf. Ik ben gek op dieren en wil de wereld graag tonen dat ze tot meer in staat zijn dan we denken. Ik hoop zo dat men beter voor dieren gaat zorgen. Dat is vrij moraliserend maar ik verpak het in een grote dosis humor. Mijn grootste doel is niet mensen verbazen met onverklaarbare magie, ik word het meest gelukkig als ik het publiek kan doen lachen.“

Escape dinner shows
1 ding is alvast duidelijk, Jo De Rijck is uniek, wat hij doet is origineel en vind je nergens anders. Dat heeft hij ook doorgetrokken toen hem gevraagd werd een dinnershow te organiseren. “Vakantiepark Molenheide vroeg me of ik een unieke dinnershow voor hun wou uitwerken. Ik ben op de proppen gekomen met een wereldprimeur: de combinatie van een diner, een grootse show en escape games. Gasten kunnen genieten van een 4-gangen menu, comedy, magie, dans en muziek. Ze moeten ook enkele codes kraken of ze raken misschien nooit meer thuis... Die show heb ik gebaseerd op Harry Houdini, de bekendste escape artiest aller tijden en de show heet dan ook toepasselijk 'The Great Escape'.” De eerst komende voorstellingen zijn op 26 april, 24 mei en 12 juli.

Tickets voor the great escape via https://www.escapedinnershow.be
Filmpje van de act in Vegas via https://youtu.be/_121Y-iahBs